Британський парламент перебрав на себе рішення щодо Brexit.

Голосування щодо цього рішення стало фактично першою поразкою уряду в парламенті з питання про вихід країни з Європейської Унії.

 

 

Парламент Великої Британії в середу ввечері, 13 грудня, схвалив проект змін до закону про вихід країни з Європейської Унії. Рішення було ухвалене з невеликою перевагою: за нього проголосувало 309 парламентарів, проти – 305. Про це повідомило радіо ВВС.

 

Згідно з новими поправками, підсумкова угода про умови виходу Об’єднаного Королівства зі складу ЄУ повинна бути спершу ратифікована парламентом. Необхідність такої ратифікації залишає ще менше часу для перемовин, на які і так відведено вкрай стислий термін – до 29 березня 2019 року.

 

Частина депутатів парламенту від Консервативної партії, яку очолює Тереза Мей, проголосували так само, як і їхні опоненти з Лейбористської партії, тим самим виступивши проти своєї прем'єрки всупереч її намаганням переконати їх не робити цього.

 

Міністерство з питань Brexit висловило розчарування результатом голосування. На переконання представників відомства, це рішення поважно послабить позиції британського прем'єр-міністра перед черговим раундом перемовин про вихід з ЄУ, які почнуться в Брюсселі 15 грудня.

14.12.2017