Осінній призов завершився.

 

Військові комісаріати завершили осінній призов на строкову службу в 2017 році.

 

Як повідомляє управління персоналу командування Сухопутних військ ЗСУ, комісаріати призвали та направили до військ (сил) 12460 осіб.

 

До Збройних сил України скерували 8360 осіб, до Національної гвардії України – 3500, Державної спеціальної служби транспорту – 600.

 

"Військові комісаріати виконали державне завдання на 100%", – ідеться у повідомленні.

 

Під час призовної кампанії протягом жовтня-листопада на строкову військову службу призвали чоловіків 1997–1990 років народження віком 20–26 років.

 

"Строковики проходитимуть службу у всіх регіонах України, за виключенням зони проведення антитерористичної операції", – наголосили в командуванні.

 

Штаб зазначає, що основним завданням під час призову було недопущення "зниження якісної характеристики призовників". "На укомплектування Збройних сил України та інших військових формувань відправлялися призовники, придатні за станом здоров’я, рівнем освіти та морально-діловими якостями", – прокоментували в управлінні персоналу.

 

Командування зазначає, що "процес комплектування частин та з’єднань призовниками тривав без збоїв та відповідно до визначених планів і графіків відправлення, а головною запорукою успішного проведення цьогорічного призову стала злагодженість дій усіх відповідальних за призов посадових осіб та нагляд громадськості". Водночас визнає, що "проблеми з тими, хто уникає строкової служби, у війську не бракує".

 

У першій версії повідомлення йшлося про те, що відсоток неявки до комісаріатів сиановив біля 70%, і з цього числа третина призовників перебуває у розшуку. Командування наголошувало, що, згідно з законодавством, представники військових комісаріатів "мають право вручати повістки будь-де".

 

В оновленій редакції від цього фрагменту залишилося одне речення: "За ухиляння від обов’язкової служби у війську світить реальний термін ув’язнення – до трьох років".

 

13.12.2017