Прокуратура закрила провадження щодо екс-голови ОДА, підозрюваного у сепаратизмі.

 

Прокуратура закрила кримінальне провадження щодо колишнього голови Донецької ОДА Андрія Шишацького, якого підозрювали в сепаратизмі.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна", котрій вдалося отримати постанову Донецької прокуратури.

 

"Кримінальне провадження за фактом участі колишнього глави Донецької облдержадміністрації Андрія Шишацького (липень 2011 – березень 2014 року) в діяльності "ДНР" закрито, оскільки досудове розслідування показало відсутність складу злочину", – йдеться у документі.

 

У постанові зазначено, що "ніяких об'єктивних даних", які вказували б на сприяння Шишацького у січні-квітні 2014 року проявам сепаратизму і створенню на території Донецької області терористичної організації "ДНР", не встановлено.

 

"Склад кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України, в діях А.Шишацького відсутній", – йдеться у рішенні прокуратури.

 

Згідно з постановою про закриття кримінального провадження, результати судово-лінгвістичної експертизи та інші зібрані докази не дають підстав пред'являти Шишацькому підозру.

 

Крім того, слідство не взяло до уваги показання свідків при досудовому розслідуванні, позаяк вони тримаються "на власних припущеннях, а не на конкретних фактах".

 

Андрій Шишацький очолював ОДА до 1 березня 2014, а Донецьку облраду – з березня до квітня 2014-го.

 

12.12.2017