Єнс Столтенберґ залишатиметься Генеральним секретарем НАТО ще три роки.

Таке рішення ухвалили одностайно 29 країн-членів Північноатлантичного Альянсу.

 

 

Таким чином повноваження Столтенберґа на посаді Генерального секретаря НАТО подовжено до кінця вересня 2020 року, сказано в заяві НАТО, опублікованій на офіційному сайті організації у вівторок, 12 грудня.

 

«Сьогодні союзники погодилися пролонгувати мандат Генерального секретаря Єнса Столтенберґа на два роки, до 30 вересня 2020 року. Союзники вітають Генерального секретаря і висловлюють цілковиту довіру його здатності продовжити сумлінну роботу з удосконалення пристосовності НАТО до викликів у сфері безпеки в 21 столітті», – наголошено в заяві.

 

Столтенберґ, який раніше анонсував реформу НАТО, подякував, своєю чергою, 29-ти країнам-членам Альянсу за їхнє рішення. «Я з нетерпінням чекаю продовження спільної роботи зі зміцнення Альянсу і залагодження безпеки наших громадян», – запевнив він.

 

Нагадаємо, що Єнс Столтенберґ обіймав посаду прем'єр-міністра Норвегії з 2000-го до 2001 року, а потім з 2005-го до 2013 року. Крім того, він обіймав посади міністра промисловості й енергетики, а також міністра фінансів Норвегії.

 

У НАТО Столтенберґ заступив Андерса Фоґа Расмуссена першого жовтня 2014 року. Він став першим норвежцем на посаді Генсека Північноатлантичного Альянсу. Його перша каденція на цій посаді завершується у вересні 2018 року.

12.12.2017