Депутати Європарламенту стурбовані перешкоджанням діяльності НАБУ.

 

У Європейському парламенті стурбовані конфліктом навколо діяльності антикорупційних інституцій в Україні.

 

Про це йдеться у заяві членів ЄП Даріуша Розаті, Міхаеля Галера та Ребекки Гармс, котрі входять до парламентського комітету асоціації ЄС–Україна, повідомляє "Укрінформ".

 

"На тлі потенційного плідного розвитку відносин між ЄС і Україною надзвичайно важливим є повне дотримання українським керівництвом зобов’язань щодо продовження амбітного порядку денного реформ за європейськими стандартами. У цьому зв’язку ми хотіли б висловити наші глибокі занепокоєння щодо останніх подій у сфері боротьби з корупцією. Зокрема, йдеться про безпрецедентні напади проти антикорупційних інституцій (особливо щодо Національного антикорупційного бюро – НАБУ), а також усунення з посади голови комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції", – заявили європарламентарі.

 

Як наголошується в заяві, антикорупційні інституції й активісти мусять діяти незалежно і мати належні ресурси, щоб ефективно очистити країну від корупції. "Так само судова система має бути вільною від політичного втручання, та всі судові процедури повинні проходити згідно з міжнародними стандартами", – зазначили у Європарламенті.

 

Представники делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації ЄС–Україна висловили готовність плідно працювати з українськими партнерами заради прискорення реформ.

 

У ЄП також привітали ініціативи України щодо подальшої інтеграції до енергетичного союзу, єдиного цифрового ринку ЄС, створення митного союзу, а також відносно зміцнення співробітництва у сфері безпеки.

 

12.12.2017