Сільський голова попався на хабарі у розмірі 33 тис. грн.

 

Очільник прокуратури Львівщини повідомив про підозру сільському голові в отриманні 33 тис. грн неправомірної вигоди, інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

 

У повідомленні зазначено, що один зі сільських голів у Старосамбірському районі Львівщини вимагав за надання ним згоди на передачу у власність земельної ділянки гроші.

 

«Встановлено, що сільський голова вимагав та отримав неправомірну вигоду у сумі 33000 грн за сприяння у прийнятті рішення про надання згоди на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для індивідуального дачного будівництва на території сільської ради.

 

Зловмиснику прокурором Львівської області повідомлено про підозру за ч.3 ст.368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище)», – ідеться в повідомленні.

 

Сторона обвинувачення звернулася до суду з клопотаннями про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

 

Досудове розслідування триває. За скоєне кримінальне правопорушення службовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на 3 роки.

12.12.2017