Шеф офісу Ващиковського: Незалежність України не впливає на нашу силу.

 

Шеф кабінету міністра закордонних справ Польщі Ян Парис сказав, що існування незалежної України не є необхідною умовою для існування вільної Польщі.

 

Про це повідомляє польський портал Onet.pl.

 

"Хочу сказати ясно, що сильна і незалежна Україна важлива для Польщі, натомість не є так, що існування України це необхідна умова існування вільної Польщі", – сказав Парис.

 

З його слів, це випливає з позицій, котрі займає держава у світі. "Польща є п'ятою країною у Європейському Союзі після виходу звідти Великої Британії. Польща є в НАТО і є головною державою східного флангу. Існуватиме незалежно від того, що діється в Україні. Чи там становище ліпше, чи гірше", – заявив помічник Вітольда Ващиковського.

 

Представник "дипломатичного" відомства Польщі заявив, що для офіційної Варшави краще, коли в Україні панує демократія, а держава є сильною й ефективною. "Звичайно, ми не маємо впливу на те, яка буде політика українська, бо це вирішують люди в Києві. Не є так, щоб Україна була умовою існування Польщі", – повторив Парис.

 

Керівника офісу Ващиковського обурює ставлення українських політиків до Польщі. "Маю враження, що сповідують геть фальшиву опінію про Польщу. Вважають, що Варшава є слабкою, ізольованою і потребує України. Неправда. То Україна потребує Польщі. Польща без України собі прекрасно дасть раду", – сказав Парис.

 

11.12.2017