Ломаченко переміг дворазового олімпійського чемпіона.

 

Український боксер Василь Ломаченко (10-1, 8 KO) захистив титул чемпіона світу за версією WBO у другій напівлегкій вазі, перемігши на арені Madison Square Garden у Нью-Йорку кубинця Ґільєрмо Ріґондо (17-1, 11 KOs).

 

Бій завершився після шостого раунду – Ріґондо відмовився продовжити поєдинок, покликаючись на травму лівої руки, отриману у другому раунді.

 

 

То був перший бій в історії боксу, в котрому зустрілося двоє дворазових чемпіонів Олімпіад. Задля такої оказії Ріґондо перейшов із легшої ваги до Ломаченкової.

 

Після бою Василь пожартував, що йому пасує вибрати для себе нову кличку – NoMassChenko, на мотив боксерського жаргонного вислову no mass ("колотнечі не буде"), котрим описують ситуацію з відмовою продовжити бій.

 

"Багато хто каже, що в мене нема удару на нокаут, але як я можу продемонструвати свою силу, коли суперники відмовляються продовжувати бій?" – сказав 29-річний Ломаченко.

 

Василь вважає, що причиною поразки Ріґондо стало те, що той бився не у своїй вазі, "не на своїй території". Ломаченко шкодує, що не зустрівся з 37-річним кубинцем кілька років тому, коли суперник перебував у ліпшій формі, – принаймні тоді, коли команда українця вперше запропонувала Ріґондо бій.

 

10.12.2017