У двох районах міста створили групи для боротьби з домашнім насильством.

 

Патрульна поліція Львова спільно з Львівським центром соціальної служби у справах сімей, дітей та молоді створила у Шевченківському та Франківському районах міста міждисциплінарну групу для боротьби з домашнім насильством, інформує прес-служба Патрульної поліції міста.

 

До складу груп входять: інспектор дільничної служби, інспектор патрульної поліції, соціальної служби та інспектор ювенальної превенції, якщо в сім'ї є діти.

 

Шевченківський район був першим, де запрацювала така група, адже там, згідно з викликами на 102, стається найбільше сімейних конфліктів.

 

«За 10 місяців 2017 року у цьому районі до Патрульної поліції Львова звернулися 1537 разів щодо сімейних сварок. Від травня ми відвідали понад 70 адрес. Особливу увагу приділяють тим, хто звертався неодноразово», – наводять статистику патрульні.

 

Мета групи – здійснювати систематичне відвідування сімей, які є на обліку, які мали контакт з поліцією, сімей, в яких виявлено дітей в складних життєвих обставинах, та, відповідно, проводити з ними профілактичну розмову, надавати спеціальну допомогу.

 

Віднедавна така група розпочала роботу і у Франківському районі міста. Невдовзі планують запровадити їх і в решті районів міста.

 

«За 10 місяців у Львові на лінію 102 звернулися 6919 разів із викликами на домашнє насильство. Така робота груп приведе до своєрідного контролю, правової обізнаності потерпілих і приверне увагу до домашнього насилля», – зазначили в поліції.

 

Напередодні патрульні поліцейські, залучивши акторів, які вдавали, що б'ються та сваряться у центрі Львова, привертали увагу до насильства. Експеримент показав, що таки більшість громадян проходили повз і не реагували на те, що хлопець б'є дівчину. Лише кілька осіб заступилися за неї. Таким громадянам патрульні поліцейські дякували і розповідали про експеримент та його мету. А байдужим громадянам – розповідали, чому не можна стояти осторонь.

 

«Став жертвою чи свідком насильства – не мовчи, це може врятувати життя!» – наголошують у поліції.

08.12.2017