Обласна рада хоче взяти у свою власність стадіон «Арена Львів».

 

Львівська обласна рада розглядає можливість прийняття у свою власність стадіону «Арена Львів», заявив заступник голови ЛОР Володимир Гірняк.

 

«Нині цей об’єкт належить державі і потроху занепадає. Сьогодні спільно із держсекретарем Мінмолоді і спорту Олегом Нємчиновим провели вже другу нараду, аби реально оцінити стан справ і перспективу стадіону.

 

Є те, з чого треба починати. На державному, обласному та міському рівнях виробити спільне бачення розвитку інфраструктури. Насамперед – запустити в роботу електропідстанцію та каналізаційний колектор. Наразі вони навіть не здані в експлуатацію, а вже руйнуються.

 

Ну і транспорні розв’язки – це те, без чого вдихнути життя у "Арену" просто нереально», – написав Володимир Гірняк у мережі Facebook.

 

Він додав, що стадіон має понад 700 млн грн боргів та мільйон гривень збитків за підсумками минулого року.

 

«Ну і що найголовніше – друга черга будівництва "Арени Львів" не здана в експлуатацію як така. Аби це зробити, треба 334 млн грн. Ймовірно, розпочнемо із техаудиту, інвентаризації та коригування самого проекту відповідно до нинішніх реалій», – розповів Володимир Гірняк.

07.12.2017