Уряд створив «Національну вугільну компанію».

 

Кабінет Міністрів створив державне підприємство «Національна вугільна компанія», до складу якого увійдуть 33 шахти, зокрема і ДП «Львіввугілля», інформує ЕП.

 

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів сьогодні, 6 грудня.

 

До кінця року передбачено оптимізувати структуру відокремлених підрозділів «Національної вугільної компанії», зокрема створити проектно-науковий центр і сервісно-технічний центр з обслуговування і ремонту устаткування, а також ліквідувати непрофільні активи, провести інвентаризацію технологічного потенціалу вугільних підприємств і передати об'єкти соцсфери на баланс місцевих бюджетів.

 

У компанію входитимуть 33 шахти.

 

«Це дасть змогу формувати єдину державну політику: проводити централізовані закупівлі, економити на адміністративному апараті вугільних об'єднань 1,5 млрд грн», – сказав віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.

 

До початку наступного року буде розроблена комплексна програма роботи вугільних підприємств з визначенням переліків перспективних і неперспективних шахт, що підлягають ліквідації.

 

Державний вугільний сектор минулого року зазнав 2,5 млрд грн збитків від виробництва вугілля, що частково були покриті з бюджетної підтримки в 1,2 млрд грн.

06.12.2017