Петро Порошенко підписав закон про забезпечення військових квартирами.

 

Президент Петро Порошенко під час візиту на Яворівський полігон з нагоди Дня ЗСУ в присутності військових підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військовослужбовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби».

 

Про це інформує прес-служба глави держави.

 

Петро Порошенко наголосив на необхідності створення гідних умов розміщення та проживання військовослужбовців.

 

«За останні два роки майже 2,5 тисячі військовослужбовців у Збройних силах отримали квартири. Ще більш як 2 тис. помешкань збудовано для тих, хто служить в Національній гвардії, Службі безпеки, на кордоні, у Спецслужбі транспорту», – сказав Петро Порошенко.

 

Він додав, що Верховна Рада проголосувала за закон, що підпорядковує Спецслужбу транспорту Міністерству оборони.

 

«По гарнізонах нашої країни, і зокрема тут, на полігоні, вже зводять нові казарми – хоча язик не повертається називати ці новобудови таким архаїчним словом», – сказав Президент.

 

Він зазначив, що як Верховний головнокомандувач Збройних сил ініціював масштабний проект будівництва сучасних гуртожитків, а не казарм для контрактників.

 

«За два роки я планую переселити 25 тисяч військовослужбовців із наметів чи запліснявілих радянських казарм у сучасні і комфортабельні помешкання», – сказав Петро Порошенко та наголосив, що для нього надзвичайно важливо, «щоб воїн думав не про те, як і де поспати, а думав, як краще захищати Батьківщину».

 

Глава держави повідомив, що вже розпочалося будівництво 91 гуртожитка першої черги, а у другій половині наступного року буде збудовано ще 93 гуртожитки.

 

Водночас сьогодні, 6 грудня, виконавчий комітет Львівської міської ради своїм рішенням надав одноразову матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань учасникам антитерористичної операції – мешканцям м. Львова, передає ЗіК.

 

На це з міського бюджету виділять 4 млн 900 тис. грн. Відтак 49 учасників АТО отримають по 100 тис. грн.

 

Загалом цьогоріч таку допомогу мають отримати 1000 бійців.

06.12.2017