Посол Великої Британії закликала владу не підривати антикорупційних відомств.

 

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Ґоф закликала українську владу не підривати антикорупційних відомств, а натомість посилити боротьбу з корупцією.

 

Про це Ґоф написала на своїй сторінці у twitter.

 

"Нове соціологічне дослідження від МРІ свідчить, що корупція в державних органах є головною проблемою для виборців в Україні. Звичайно, викорінити корупцію – це кращий шлях завойовувати їхні голоси, ніж підрив інституцій, які займаються боротьбою з корупцією", – прокоментувала пані амбасадор.

 

Згідно з результатами соціологічного опитування, оприлюдненого Міжнародним республіканським інститутом, українці вважають корупцію найбільшою проблемою в державі – 46%.

 

 

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати Америки та Європейський Союз засудили порушення кримінальних справ проти працівників Національного антикорупційного бюро України та втручання інших правоохоронних відомств у розслідування НАБУ.

 

"Ці дії виглядають як елемент спроби підірвати незалежні антикорупційні інституції, котрим допомагали Сполучені Штати та інші. Це підриває суспільну довіру і становить ризик для міжнародної підтримки України", – заявив Державний департамент США.

 

"Боротьба з корупцією – ключовий елемент у розвитку відносин Європейської Унії та України, від якого залежить успіх інших реформ. Роботу інститутів, які займаються антикорупційною діяльністю, слід не підривати, а навпаки – посилювати", – наголосив офіс Федеріки Моґеріні.

 

06.12.2017