Держдеп США: Наступ на НАБУ ставить під ризик міжнародну підтримку України.

 

Державний департамент Сполучених Штатів засудив наступ на Національне антикорупційне бюро України і заявив, що переслідування детективів ставить під загрозу міжнародну підтримку України.

 

Про це йдеться у заяві Держдепу, оприлюдненій речницею зовнішньополітичного відомства США Хізер Ноєрт.

 

"Нещодавні події, зокрема зрив розслідування високопосадової корупції, затримання офіційних службовців із Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і вилучення документації НАБУ особливого значення, – викликають стурбованість щодо відданості України боротися з корупцією", – наголошує Держдеп.

 

"Ці дії виглядають як елемент спроби підірвати незалежні антикорупційні інституції, котрим допомагали Сполучені Штати та інші. Це підриває суспільну довіру і становить ризик для міжнародної підтримки України", – застерігає офіційний Вашингтон.

 

У заяві також процитовано слова Рекса Тіллерсона, котрі він сказав у березні по завершенні засідання комісії Україна-НАТО: "Боротьба України за своє тіло на Донбасі виявиться марною, якщо вона втратить свою душу в корупції. Антикорупційні інституції слід підтримати, забезпечити і захистити".

 

"Покликаючись на вибір українського народу, Сполучені Штати закликають всі гілки української влади працювати разом над викоріненням корупції з публічної сфери. Знищення корупції є ключем для забезпечення стабільності, безпеки і процвітання для всіх українців", – резюмує Держдеп.

 

05.12.2017