ЄУ засудила дії Генпрокуратури України щодо перешкоджання роботі НАБУ.

Відповідну заяву оприлюднив офіс верховної представниці Європейської Унії із питань закордонних справ і безпеки Федеріки Моґеріні.

 

 

«Публічне розкриття деталей антикорупційного розслідування, на яке пішла українська Генеральна прокуратура, суттєво послаблює здатність Національного антикорупційного бюро України ефективно працювати і підриває віру громадськості в успішну протидію цій соціальній проблемі», – наголошено в оприлюдненій у вівторок, 5 грудня, заяві прес-секретарки Європейської служби зовнішніх і безпекових справ Маї Коціянчич (Maja Kocijancic). Таким чином в Брюсселі відреагували на недавнє затримання детектива НАБУ співробітниками Служби безпеки України та Генпрокуратури.

 

«Боротьба з корупцією – ключовий елемент у розвитку відносин Європейської Унії та України, від якого залежить успіх інших реформ. Роботу інститутів, які займаються антикорупційною діяльністю, слід не підривати, а навпаки – посилювати», – говориться в заяві.

 

Напередодні Державний департамент США засудив зрив Генпрокураторою України спецоперації НАБУ. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Держдепу. «Недавні події, включно зі зривом розслідування корупції на високому рівні, арешт посадових осіб з Національного антикорупційного бюро України і вилучення чутливих документів НАБУ, викликають стурбованість з приводу відданості України боротьбі з корупцією. Вони підривають довіру громадськості і підривають міжнародну підтримку України», – сказано в заяві.

 

Нагадаємо, що 30 листопада НАБУ заявило, що Генпрокуратура та Служба безпеки втрутилися у їхню спецоперацію.

06.12.2017