УГКЦ відкрила інститут душпастирства сім’ї і подружжя.

 

У рідному місті Глави УГКЦ, в Стрию, відкрили Єпархіальний інститут душпастирства подружжя і сім’ї свв. Йоакима і Анни, повідомили у Стрийській єпархії УГКЦ.

 

Урочистості розпочалися в катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці Божественною літургією, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у співслужінні владик Богдана Дзюраха, Тараса Сеньківа, Богдана Манишина, Ярослава Приріза, Михаїла Бубнія та численного духовенства. По завершенні спільної молитви свято продовжилося в «Підгорецькому маєтку» урочистою академією.

 

Канцлер Стрийської єпархії зачитав декрет про створення інституту, відтак владика Тарас вручив декрети про призначення ректорату та працівників.

 

Очолить новостворений інститут о. Тарас Бабій, віце-ректором призначений о. Орест Демко.

 

Привітали колектив також представники влади, благодійних фондів, керівники спільнот християнських сімей та подружжя, які розпочали свій спільний життєвий шлях з навчання у центрах передподружнього приготування.

 

Протягом року у Стрийській єпархії понад тисячу молодих пар проходять навчання у таких центрах. Інститут душпастирства подружжя і сім’ї свв. Йоакима і Анни буде діяти в приміщенні адміністрації Стрийської єпархії.

06.12.2017