"Шегині-2": Прибічники Саакашвілі звільнили свого кумира.

 

Натовп звільнив лідера "Руху нових сил" Міхеїла Саакашвілі із автомобіля Служби безпеки на вулиці Трьохсвятительській у Києві.

 

Про це повідомив публіцист Денис Казанський на своїй сторінці у Facebook.

 

"Машину з Саакашвілі забарикадували, розбили і витягнули його з машини. Просто trash", – прокоментував Казанський.

 

Як видно з трансляції, котру провадить "Радіо Свобода", колона з Міхеїлом прямує до Верховної Ради, де облаштовано табір Саакашвілі. У самому парламенті має виступати Генеральний прокурор Юрій Луценко щодо звинувачень, інкримінованих колишньому голові ОДА.

 

Як писав Z, Міхеїла Саакашвілі затримали у вівторок близько 9:00 на даху будинку на вулиці Костьольній, де він переховувався від облави поліції та працівників СБУ. Саакашвілі звертався до журналістів з закликом не дозволити його депортації до Грузії і сказав, що воліє стрибнути вниз, аніж здатися силовикам.

 

Згодом автомобіль, у якому перебувавав Міхеїл, заблокували його прибічники. На вулиці Трьохсвятительській при спуску до Європейської площі спалахнули сутички між прибічниками Саакашвілі та поліцією.

 

Служба безпеки України повідомила, що Міхеїла Саакашвілі затримали у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності).

 

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив на екстреному брифінґу, що лідер партії “Рух нових сил” проводив акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні і перебував у змові з представниками режиму Януковича, а власне – зі Сергієм Курченком.

 

05.12.2017