Прибічники Саакашвілі встряли в сутички з поліцією.

 

На вулиці Трьохсвятительській в центрі Києва відбулися зіткнення між правоохоронцями та прихильниками екс-голови Одеської ОДА, лідера “Руху нових сил” Міхеїла Саакашвілі, якого затримано вранці у вівторок.

 

Про це повідомляє Укрінформ.

 

Наразі автомобіль, в якому перебуває Саакашвілі, стоїть на вулиці Трьохсвятительській біля Українського дому. Рух вниз до Європейської площі заблокований кількома сотнями людей.

 

З боку Європейської площі на Трьохсвятительську підійшла нова колона нацгвардійців. Після цього частина радикальних прихильників Саакашвілі спровокувала бійку з правоохоронцями. Поліція застосувала сльозогінний газ.

 

Кілька прихильників Саакашвілі залізли на один із припаркованих автомобілів і через гучномовець закликають людей не пропускати автомобіля із Міхеїлом.

 

Нагадаємо, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у помешканні Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика. Водночас прихильники Саакашвілі перешкоджають проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі.

 

За даними СБУ, Саакашвілі затримано в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності). 

 

05.12.2017