Велика Британія також має намір відмовитися від антивірусів Касперського.

Відповідні рекомендації було розіслано всім державним органам країни.

 

 

Британський національний центр із кібербезпеки (The National Cyber Security Centre – NCSC) в п'ятницю, 1 грудня, застеріг урядові відомства від використання російського антивірусного програмного забезпечення. Передовсім мова йде про компанію «Лабораторія Касперського», – повідомило британське видання The Times.

 

Як заявив керівник NCSC Кьяран Мартін (Ciaran Martin), російське антивірусне ПЗ не повинно використовуватися в системах, які містять інформацію, котра може завдати шкоди національній безпеці, якщо доступ до неї отримає російська влада.

 

Російська «Лабораторія Касперського», яку в США підозрюють у співпраці зі спецслужбами Росії, раніше категорично відкидала звинувачення на свою адресу. Антивірусні продукти компанії широко використовують у всьому світі, зокрема й у державних структурах Великої Британії.

 

Представники NCSC повідомляють, що рекомендації відмовитися від антивірусів Касперського базуються радше на аналізах можливих ризиків, ніж на якихось свідченнях про те, що спроби шпигунства такого кшталту справді були. «Йдеться про підвищені ризики для національної безпеки», – пояснив технічний директор NCSC Ян Леві (Ian Levy).

 

Нагадаємо, що у вересні цього року продукти Касперського були заборонені до використання в урядових установах США. Причиною цього були названі підозри, що «Лабораторія Касперського» тісно пов'язана з російськими спецслужбами і що ПЗ компанії може бути використано для шпигунства з боку Кремля.

02.12.2017