Екс-радник Дональда Трампа визнав, що дурив ФБР.

Водночас Майкл Флінн зізнався, що чинив так за вказівкою команди президента.

 

 

Звинувачення в спробі обдурити ФБР Фліннові були висунуті в п'ятницю, першого грудня. На запитання судді про те, чи визнає він свою провину, колишній радник президента США з питань безпеки відповів коротко: «Так, сер».

 

Флінна звинувачують в «усвідомленому і навмисному» обмані шляхом надання ФБР інформації, яка «не відповідає дійсності, вигадана або облудна». Мова йде переважно про його контакти з росіянами.

 

Звинувачення висунуті в рамках розслідування, яке провів спецпрокурор Роберт Мюллер щодо можливого втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року. На слуханнях Флінн розповів, що за вказівкою Трампа вів перемовини з російською стороною під час передвиборної кампанії. На суді Флінн зазначив, що змовчав про російські контакти за вказівкою високопоставлених осіб з виборчого штабу Трампа.

 

Передовсім йдеться про його контакти з російським послом у Сполучених Штатах Сергієм Кисляком. Флінн визнав, що, не маючи відповідних повноважень, обговорював з ним телефонічно санкції Вашингтона проти Кремля. Зокрема, він попросив Кисляка «утримуватися від ескалації ситуації у відповідь на санкції, запроваджені Сполученими Штатами проти Росії».

 

«Я розумію, що ті дії, в яких я зізнався на сьогоднішньому суді, були хибними. І тепер, з вірою в Бога, я сподіваюся це виправити», – цитує слова колишнього радника Трампа видання The New York Times. Він погодився не тільки піти на щиросерде зізнання, але також висловив готовність співпрацювати зі слідством.

 

На даний момент Флінн – найвисокопоставленіший соратник Трампа, котрому висунуті звинувачення в рамках розслідування Мюллера. Нагадаємо, що Флінн пішов у відставку в лютому 2017 року, коли з'ясувалося, що раніше під час свого затвердження в Конґресі він приховав інформацію про контакти з російським послом Сергієм Кисляком.

01.12.2017