Тіллерсон: Штати годяться лише на повне відновлення суверенітету України.

 

Офіційний Вашингтон не сприйматиме жодних рішень щодо російсько-українського конфлікту, які не призведуть до повного відновлення суверенітету й цілісності України.

 

З такою заявою виступив у вівторок у Вашингтоні державний секретар США Рекс Тіллерсон, виступаючи в Центрі Вілсона на тему союзу США і Європи, повідомляє Укрінформ.

 

"Сполучені Штати визнають, що війні в Україні, де люди досі гинуть щодня, має бути покладений край. Ми неодноразово закликали Росію стати на шлях миру, виконавши її зобов'язання, визначені Мінськими домовленостями. Будь-яке рішення щодо цієї війни, яке не приведе до повної незалежності, суверенітету й територіальної цілісної України, є неприйнятним", – заявив голова зовнішньополітичного відомства США.

 

Тіллерсон наголосив, що Сполучені Штати і Європа "стоять пліч-о-пліч з 2014 у протистоянні російській агресії", запроваджуючи скоординовану політику санкцій.

 

Він запевнив, що трансатлантична спільнота не миритиметься з порушеннями Росією міжнародного права.

 

"Ми сподіваємося, що Росія зробить кроки до відновлення повного суверенітету й територіальної цілісності України, а також виконає в повному обсязі свої зобов'язання відповідно до "Мінська", дозволивши нам розпочати процес відновлення нормальних відносин", – зауважив голова Держдепу.

 

Водночас він підкреслив, що політика санкцій США стосовно Росії залишається незмінною.

 

"Я чітко заявляю: санкції, пов'язані з Мінськими домовленостями, залишатимуться чинними, поки Росія не змінить свої дії, що призвели до їх запровадження", – наголосив державний секретар США.

 

28.11.2017