Штаб заявив про підготовку бойовиками провокацій на Світлодарській дузі.

 

Штаб Антитерористичної операції повідомив про підготовку збройних провокацій проросійськими екстремістами у районі Світлодарської дуги.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

 

"Штабом АТО отримано інформацію щодо підготовки диверсійних і збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ у районі населених пунктів: Доломітне, Травневе, Гладосове", – йдеться в інформації. "Збройні сили України готові адекватно відреагувати. Відповідь буде жорсткою", – запевнило командування.

 

Вранці українська сторона зі Спільного центру контролю та координації повідомила, що незаконні збройні формування обстрілюють Травневе та Гладосове.

 

"Ці дії НЗФ ОРДО розцінюються як чергова провокація дискредитації підрозділів ЗС України в АТО та недопущення спостерігачів СММ ОБСЄ і представників місії ООН, які планували провести моніторинг гуманітарної ситуації та обстановки щодо порушень бойовиками ОРДО режимів тиші в зазначених населених пунктах", – йшлося в повідомленні українських офіцерів СЦКК.

 

А ще раніше наші представники із СЦКК повідомили, що російська сторона СЦКК та самі бойовики відмовилися надавати гарантії безпеки із режимом тиші для проведення робіт з пошуку та евакуації тіла загиблого громадянина України в районі поселень Кадема, Гольмовське, Гладосове та Травневе. Понад те, російська воєнщина у своїй відповіді розцінила "проведення заходів" як "чергову спробу провокацій з боку ЗС України". 

 

На думку командування, такі дії окупаційних сил є провокаційними і демонструють відверте нехтування положеннями Женевських конвенцій про захист жертв війни. 

 

Нагадаємо, минулого тижня українські військовики зайняли нові позиції в районі Світлодарської дуги. Командування запевнило, що йшлося не про наступ, а про мирне поліпшення тактичних позицій. Ця територія, згідно з мінськими домовленостями, до того ж, визначена як контрольована Українською державою.

 

28.11.2017