Українська армія взяла нові позиції на Світлодарській дузі.

 

Українські військовики взяли під контроль кілька нових позицій у районі Світлодарської дуги.

 

Про успішну, але мирну офензиву йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО.  

 

 

"Збройні сили України суворо дотримуються мінських домовленостей, відповідно до положень яких можуть зміцнювати або переобладнувати свої позиції, передислоковуватися в межах територій, визначених цими домовленостями. Окремі підрозділи Збройних сил України на луганському напрямку покращили тактичне положення з метою поліпшення умов спостереження за противником і ведення оборонного вогню у відповідь на провокативні обстріли російсько-окупаційних військ", – ідеться в інформації штабу.

 

Напередодні волонтер Юрій Мисягін повідомив про те, що українські сили звільнили кілька сіл і взяли під контроль кілька стратегічних висот на Світлодарській дузі – районі, що оперізує з півночі Дебальцеве. "Мешканці зустрічали нашу піхоту як визволителів. Внаслідок операції в нас з'явилися нові позиції площею у кількадесят квадратних кілометрів, на котрих ми вже успішно закріпилися", – написав Мисягін на своїй сторінці у Facebook

 

Згодом українську операцію прокоментувала й українська сторона в Спільному центрі контролю та координації. Так, українські офіцери спростовують інформацію, котру поширюють в окупаційних медіях, нібито підрозділи ЗСУ вночі на 21 листопада зайняли село Гладосове, розташоване в "сірій зоні" під Горлівкою. 

 

"Українська сторона СЦКК заявляє, що такі повідомлення не відповідають дійсності. Підрозділи ЗСУ протягом останніх днів не здійснювали просування вперед. Сили АТО суворо дотримуються мінських домовленостей, відповідно до положень яких можуть зміцнювати або переобладнувати свої позиції, передислоковуватися в межах територій, визначених цими домовленостями", – йдеться в інформації української делеґації.

 

Українські офіцери вважають, що сепаратисти поширюють "подібні провокаційні інформаційні повідомлення" для "дискредитації України та її ЗСУ в очах світового співтовариства".

 

23.11.2017