Обласна рада проситиме уряд зупинити реалізацію Стратегії розвитку лісового господарства.

 

Профспілкові організації лісогосподарських підприємств Львівщини сьогодні, 28 листопада, доєдналися до всеукраїнської акції проти ухваленої урядом Стратегії сталого розвитку та інституційного реформування лісового господарства України на період 2017–2020 рр. Під час зібрання учасники мітингу ухвалили звернення до Львівської обласної ради щодо недопущення знищення лісової галузі.

 

Голова облради Олександр Ганущин пообіцяв, що депутати підтримають звернення профспілок, повідомляє прес-служба ЛОР.

 

Олександр Ганущин зазначив, що Стратегія розвитку лісового господарства, ухвалена урядом, відповідей на вкрай важливі питання для лісової галузі (що робити з всиханням лісів, що робити з порятунком лісів центру, сходу і особливо півдня країни, як правоохоронні органи мають ефективно боротися із незаконними рубками) не дає.

 

«Натомість цим документом передбачене створене єдиної юридичної особи, існування, економічна доцільність і ефективність якої є вкрай сумнівними. Насправді в Україні немає аналога, щоби сотні відокремлених виробничих підрозділів, де цикл виробництва триває від 60 до 120 років, як у лісовій галузі, існували в ранзі однієї юридичної особи», – пояснив голова ЛОР.

 

«Тому, безумовно, на наступному сесійному засіданні Львівської обласної ради депутатський корпус має підтримати вимоги лісової профспілки і того громадського сектору, який добре розуміє цю проблему, і буде просити Кабмін все-таки зупинити реалізацію цієї Стратегії, а також розробити реальний план реформування лісового господарства і наповнення лісової галузі життям», – сказав Олександр Ганущин.

28.11.2017