Українським заручникам дозволили зателефонувати родичам.

 

Українські бранці, котрі перебувають у полоні екстремістського руху "ЛНР" у Луганську, отримали змогу поспілкуватися зі своїми рідними – дружинами, матерями, батьками, дітьми.

 

Сюжет про цю акцію опублікувало російське видання "Новая ґазєта".

 

“Після телефонної розмови з президентом Росії Владіміром Путіним голова самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький розпорядився дати можливість полоненим українським військовим поговорити з членами їхніх родин по телефону. Вони почули голоси рідних вперше за багато місяців. Полонені сподіваються, що їх нарешті обміняють згідно з мінськими домовленостями”, – йдеться в анотації до відео.

 

У сюжеті фіґурує семеро заручників: Валентин Богдан, Сергій Гладкий, Олександр Іщук, Артем Крина, Анатолій Кучер, Владислав Лактіонов, Олег Якунін.

 

Під час розмов із рідними вони висловлюють сподівання на справдження домовленості про своє звільнення до Нового року.

 

Як писав Z, напередодні Віктор Медведчук і президент Росії Владімір Путін зустрілися в Воскресенському Ново-Єрусалимському чоловічому монастирі в Істрі Московської області, перекинувшись словами щодо потреби обміну бранцями.

 

Лідер "Українського вибору" у присутності патріарха Кіріла попросив Путіна "звернутися" до лідерів російських бойовиків і провести перший етап обміну за формулою "всіх на всіх". З його слів, 380 осіб могли б повернутися додому: українська сторона готова звільнити 306 осіб, російські бойовики – 74 людини. "Це був би дуже серйозний крок у реалізації мінських угод і питань миру на Донбасі", – сказав Медведчук.

 

Владімір Путін відповів на це: "Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом "Донецької республіки" і "Луганської республіки". Сподіваюся, те, що ви пропонуєте, буде реалізовано якомога швидше".

 

Згодом президент Росії Владімір Путін відбув переговори з лідерами екстремістських рухів "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким щодо звільнення полонених.

 

23.11.2017