Путін відбув переговори з Захарченком і Плотницьким щодо звільнення полонених.

 

Президент Росії Владімір Путін відбув переговори з лідерами екстремістських рухів "ДНР" і "ЛНР" Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким з питання звільнення полонених.

 

Прес-служба Кремля без жодних застережень подає бойовиків як "голів Донецької Народної Республіки і Луганської Народної Республіки", намагаючись вивищити їхню леґітимність.

 

"Обговорювалася ініціатива лідера суспільного руху "Український вибір – право народу" Віктора Медведчука щодо обміну полоненими між Україною і Донецькою та Луганською народною республіками. Керівники "ДНР" і "ЛНР" ініціативу підтримали, відзначивши, що ще слід додатково опрацювати це питання з представниками української сторони", – повідомили в офісі російського президента.

 

Як писав "Z", напередодні Віктор Медведчук і президент Владімір Путін зустрілися в Воскресенському Ново-Єрусалимському чоловічому монастирі в Істрі Московської області.

 

Лідер "Українського вибору" у присутності патріарха Кіріла попросив Путіна "звернутися" до лідерів російських бойовиків і провести перший етап обміну за формулою "всіх на всіх". З його слів, 380 осіб могли б повернутися додому: українська сторона готова звільнити 306 осіб, російські бойовики – 74 людей. "Це був би дуже серйозний крок у реалізації мінських угод і питань миру на Донбасі", – сказав Медведчук.

 

Владімір Путін відповів на це: "Я зроблю все, що від мене залежить, переговорю з керівництвом "Донецької республіки" і "Луганської республіки". Сподіваюся, те, що ви пропонуєте, буде реалізовано якомога швидше".

 

16.11.2017