Невідомі напали на суддю-викривача.

 

22 листопада увечері в Полтаві біля Меморіалу Солдатської слави напали на суддю Октябрського суду Ларису Гольник.

 

Про це пані суддя повідомила одразу після нападу.

 

 

Лариса Гольник розповіла у коментарі "Громадському", що на неї напали "класичні тітушки". З її слів, у нападників в руках були предмети, схожі на поліційні кийки, або труби.

 

"Удар був не прямий, а під кутом, по голові. Не дуже сильний. Наклали шов. Якби чоловік мене не захищав, була б зовсім інша історія. Йому зараз важко ходити", – сказала жінка.

 

Вона поскаржилася на те, що поліція їхала на місце злочину надто повільно. "Засоби масової інформації приїхали на місце раніше за поліцію", – констатувала Гольник.

 

Чоловік пані Лариси Ігор Гавриленко повідомив, що стан подружжя – задовільний. "Місце для нападу було вибране ідеально. Ми постійно ходимо цим маршрутом – і вони кинулися бити, щойно побачили Ларису. Без жодних слів. Наші речі їх не цікавили", – написав Гавриленко на своїй сторінці у Facebook.

 

"Припускаю, що наші телефони прослуховували – сьогодні вдень Лариса казала мені, що я можу не приходити за нею. Але я пішов, їй передзвонив уже на підході до суду", – додав чоловік.

 

Гавриленко чинив спротив нападникам, відтак вони не могли сконцентруватися на судді. "Лариса отримала менше ударів, але їй цілили відразу по голові", – зазначив він.

 

Сама Лариса Гольник пов’язує напад на неї із оточенням міського голови Полтави Олександра Мамая. "Я називаю це – оточення міського голови або голови Октябрського суду. Я припускаю, що це Ковжога Олександр – він був представником міського голови у справі, а зараз позивається до мене", – сказала жінка.

 

У травні минулого року Лариса Гольник звернулася до правоохоронців із заявою, що міський голова Полтави Олександр Мамай пропонував їй домовитися про залагодження відкритого проти нього адміністративного провадження.

 

Суддя задокументувала спілкування з мером на приховану камеру. На відео чоловік з рисами Мамая каже, що вважає, "потрібно закрити цю справу". Також Гольник заявила, що голова суду – Олександр Струков – "сприяє стороні" Мамая.

 

І хоча Лариса Гольник працює суддею в Октябрському районному суді Полтави, вона вже два роки не одягає мантії та не ухвалює вироків, позаяк її повноваження вичерпалися у 2015 році, а документи на переобрання суддею безстроково застрягли у столичних кабінетах.

 

23.11.2017