Трамп не зустрічатиметься з Путіним у В'єтнамі.

Напередодні про ймовірність такої зустрічі на марґінесі саміту АТЕС в Дананзі спекулювали американські та російські ЗМІ.

 

 

«Президент США Дональд Трамп не зустрічатиметься окремо з президентом Росії Володимиром Путіним під час саміту АТЕС у В'єтнамі. Цієї зустрічі ніколи офіційно не підтверджували. І такої зустрічі не буде через розбіжність програм обох сторін», – заявила журналістам в п'ятницю, 10 листопада, в літаку американської делегації за кілька хвилин до приземлення в Дананзі речниця Білого дому Сара Сандерс (Sarah Sanders), слова котрої цитує телеканал NBCNews.

 

У той же час прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що ймовірність зустрічі у В'єтнамі все ще зберігається. «Триває узгодження. Поки що ясності немає», – сказав він.

 

Раніше американські й російські ЗМІ подавали інформацію про те, що нібито Дональд Трамп зустрінеться з Володимиром Путіним у В'єтнамі, в місті Дананзі, де з 8 до 11 листопада триває саміт Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці. Зрештою, про таку можливість висловився сам голова Білого дому. «У нас може бути зустріч з Путіним. Я повторюю, що Путін дуже важливий, тому що росіяни можуть допомогти нам з Північною Кореєю. Вони також можуть допомогти нам з Сирією. І нам потрібно поговорити про Україну», – сказав Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News 2 листопада.

 

9 листопада керівник зовнішньополітичного відомства США Рекс Тіллерсон під час прес-конференції в Пекіні спростував повідомлення преси про нібито заплановану на 10 листопада зустріч американського та російського президентів. «Жодних рішень з цього питання ухвалено не було», – процитував його слова телеканал CNN.

 

Нагадаємо, що попередня зустріч Трампа з Путіним відбулася у Гамбурзі в липні цього року на марґінесі саміту G20.

10.11.2017