Дональд Трамп може зустрітися з Путіним у В’єтнамі.

На цій зустрічі, з високою ймовірностю, обговорюватиметься й українське питання.  

 

 

Президент США вирушає у 12-денне турне Азійсько-Тихоокеанським реґіоном. Під час поїздки він відвідає Японію, Південну Корея, Китай, В'єтнам і Філіппіни.

 

Анонсуючи своє азійське турне, Дональд Трамп не виключив можливості зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним – повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

«У нас може бути зустріч з Путіним. Я повторю, що Путін дуже важливий, тому що росіяни можуть допомогти нам з Північною Кореєю. Вони також можуть допомогти нам з Сирією. І нам потрібно поговорити про Україну», – сказав Трамп в четвер увечері в інтерв'ю телеканалу Fox News.

 

Відомо, що глава Білого дому також візьме участь у саміті Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці. Саміт відбуватиметься у В'єтнамі, в місті Дананзі з восьмого до одинадцятого листопада. Саме там і може й відбутися зустріч Трампа з Путіним.

 

У п'ятницю, третього листопада, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков підтвердив, що зустріч російського і американського лідерів на даний час готується. «Ми не виключаємо можливості проведення такої зустрічі, дійсно, вона зараз узгоджується», – сказав журналістам речник Кремля.

 

Нагадаємо, що попередня зустріч Трампа з Путіним відбулася у Гамбурзі в липні на марґінесі саміту G20.

03.11.2017