Повідомлення про заплановану зустріч Трампа з Путіним виявилися передчасними.

Про це заявив у Пекіні державний секретар США Рекс Тіллерсон.

 

 

Попередньо американські й російські ЗМІ подавали інформацію про те, що нібито Дональд Трамп зустрінеться з Володимиром Путіним у В'єтнамі, в місті Дананзі, де з 8 до 11 листопада триває саміт Азійсько-Тихоокеанської економічної співпраці. Зрештою, про таку можливість висловився сам голова Білого дому. «У нас може бути зустріч з Путіним. Я повторюю, що Путін дуже важливий, тому що росіяни можуть допомогти нам з Північною Кореєю. Вони також можуть допомогти нам з Сирією. І нам потрібно поговорити про Україну», – сказав Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News 2 листопада.

 

Тим часом у четвер, 9 листопада, керівник зовнішньополітичного відомства США Рекс Тіллерсон під час прес-конференції в Пекіні спростував повідомлення преси про нібито заплановану на 10 листопада зустріч американського та російського президентів. «Жодних рішень з цього питання ухвалено не було», – цитує його слова телеканал CNN.

 

За словами Тіллерсона, наразі адміністрації Трампа і Путіна з'ясовують, чи є у двох президентів достатньо тем для обговорення, які могли б слугувати основою двосторонньої зустрічі цього тижня у В'єтнамі. Тіллерсон також вказав, що Вашінґтон і Москва працюють за «низкою складних напрямків, проте ще не визначено, наскільки доцільно зараз проведення зустрічі».

 

Раніше того ж дня помічник російського президента Юрій Ушаков повідомив журналістів про майбутню зустріч Трампа і Путіна на саміті АТЕС у В'єтнамі. «У ці хвилини узгоджують час зустрічі», – уточнив він. Ушаков зазначив, що Путін братиме участь в одному заході з Трампом. «Тому логічно, що вони зустрінуться», – зробив такий висновок помічник Путіна.

 

Нагадаємо, що попередня зустріч Трампа з Путіним відбулася у Гамбурзі в липні цього року на марґінесі саміту G20.

09.11.2017