Детективи НАБУ обшукали Володимира Омеляна.

 

Детективи Національного антикорупційного бюро України провели слідчі дії за фактом можливого незаконного збагачення та можливого декларування недостовірних даних одним із членів Кабінету Міністрів України.

 

Про це йдеться у повідомленні НАБУ у відповідь на поширену мас-медіями інформацію про те, що в міністра інфраструктури провели обшуки. 

 

Водночас Антикорупційне бюро повідомило, що про підозру у цьому кримінальному провадженні наразі нікому не повідомляли і досудове розслідування триває.

 

"Вкотре наголошуємо, що внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань не може бути підставою для звинувачень особи у вчиненні правопорушення. Згідно з чинним законодавством, особу вважають невинуватою до моменту набуття чинності обвинувального вироку суду стосовно неї", – зазначили в НАБУ.

 

Як писав Z, у травні НАБУ відкрило кримінальне провадження за фактом декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення міністром інфраструктури.

 

У ході досудового розслідування встановили, що з 10 грудня 2016 року Омелян із сім'єю замешкав в будинку орієнтовною вартістю 7 мільйонів гривень, який на праві приватної власності належить двоюрідній племінниці міністрової дружини.

 

Водночас, згідно з інформацією Державної фіскальної служби, далека родичка не має доходів, які б дали їй змогу купити такий будинок.

 

Крім того, повідомляють, що у період з 23 березня 2009 року по 23 березня 2011 року мати двоюрідної племінниці дружини Омеляна видавала йому довіреність на право керування автомобілем марки Lexsus RX 350.

 

Водночас у своїй декларації за 2016 рік Омелян не вказав, що має право користування будинком, у якому мешкав з родиною.

 

Також досудове розслідування встановило, що Омелян не вказав у своїй декларації автомобіля "BMW X5" 2015 року випуску, орієнтовною вартістю 1,59 мільйона гривень, яким користується з 2015 року і котрий належить братові міністра.

 

07.11.2017