НАБУ відкрило провадження на Омеляна за підозрою в незаконному збагаченні.

 

Національне антикорупційне бюро почало розслідування за підозрою в незаконному збагаченні міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

 

Про це пише аґенція "Укрінформ", котра оперує ухвалою Солом'янського райсуду щодо цієї справи.

 

"Детектив звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів. У клопотанні зазначено, що детективами та старшими детективами Національного бюро другого відділу детективів другого підрозділу детективів головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №52017000000000351 від 26.05.2017 за фактом декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення міністром інфраструктури", – йдеться в ухвалі суду.

 

У ході досудового розслідування встановили, що з 10 грудня 2016 року Омелян із сім'єю замешкали в будинку орієнтовною вартістю 7 мільйонів гривень, який на праві приватної власності належить двоюрідній племінниці міністрової дружини.

 

Водночас, згідно з інформацією Державної фіскальної служби, далека родичка не має доходів, які б дозволили їй купити такий будинок.

 

Крім того, повідомляється, що у період з 23 березня 2009 року по 23 березня 2011 року мати двоюрідної племінниці дружини Омеляна видавала йому довіреність на право керування автомобілем марки Lexsus RX 350.

 

Водночас у своїй декларації за 2016 рік Омелян не вказав, що має право користування будинком, у якому мешкав з родиною.

 

Також досудове розслідування встановило, що Омелян не вказав у своїй декларації автомобіль "BMW X5" 2015 року випуску, орієнтовною вартістю 1,59 мільйона гривень, яким користується з 2015 року і котрий належить братові міністра.

 

У коментарі "Українській правді" Володимир Омелян сказав, що в його декларації немає порушень. "Я готовий дати відповідь на всі запитання детективів НАБУ, а також надати всі документи, які засвідчують, що жодних порушень з мого боку не було", – запевнив Омелян. Він додав, що готовий до співпраці з правоохоронними органами, "зокрема з ГПУ, СБУ, НАБУ". 

 

13.10.2017