Військовий комісар області розповів про події в Кривій Липі: облави не було.

 

Сьогодні, 6 листопада, у Львові відбулась прес-конференція військового комісара Львівської області Олександра Тіщенка щодо ситуації, яка виникла в ніч на 4 листопада в провулку Крива Липа, передає УНН.

 

«Найперше хочу сказати, що ніякої облави не було. Такі заходи у нас проводили щоденно. 3 листопада з 23 до 24 години призовникам було вручено 12 повісток. Вручали повістки тим, хто був у базі ухильників. Громадянам виписали повістки, всі вони мали зранку сьогодні з’явитись у військкомат. Сам провулок перекритий не був. Це були заходи щодо розшуку громадян на строкову службу. Нічого протизаконного з боку військкомату не було», – розповів О. Тіщенко.

 

Він додав, що разом із працівниками військового комісаріату були патрульні поліцейські, які відпрацьовували операцію «Мігрант», відслідковували мігрантів, які незаконно перебувають в Україні.

 

Олександр Тіщенко зазначив, що наразі план призову на Львівщині виконаний на 60%, в області є приблизно 15 тисяч ухильників.

 

Як повідомляв Z, у ніч на суботу провулок Крива Липа у середмісті Львова був заблокований військовими, які перевіряли документи і вручали повістки призовникам. У Нацполіції зазначили, що участі в цьому не брали, а військові не давали чіткої інформації до сьогодні. Водночас голова ЛОДА Олег Синютка заявив, що схвально ставиться до таких заходів.

06.11.2017