Львів'ян запрошують на фотовиставку «Без рожевих окулярів».

 

ГО «Афіна. Жінки проти раку» та БФ «Рожева стрічка України» запрошують на відкриття у Львові фотовиставки «Ті, що живуть наперекір» в рамках Всеукраїнського туру фотопроекту «Без рожевих окулярів», інформує прес-служба Львівської міськради.

 

«Відкриють виставку чорно-білих світлин жінок, які пережили страшну хворобу, 7 листопада о 18 год. на 2-му поверсі Палацу мистецтв (вул. Коперника, 17). Тут плануються зустрічі з учасницями вернісажу, місцевими діячами культури та мистецтв, профільними лікарями. Виставка триватиме до 14 листопада», – ідеться в повідомленні.

 

Як розповідають організатори, 4 лютого 2017 року відбулося відкриття вернісажу в Києві в Мистецькому центрі «Локація», далі виставка перемістилась у Луцьк. До всесвітнього дня боротьби з раком молочної залози, 20 жовтня, розширену виставку чорно-білих портретів побачили кияни та гості столиці України в парку ім. Тараса Шевченка. До проекту весь час долучаються нові й нові учасниці з різних регіонів України. Зараз їх вже майже 60, зокрема 7 жінок зі Львова.

 

«Проект спрямований на те, щоб подолати стійку фобію в суспільстві та ознайомити широкий загал з історіями чарівних жінок різного віку, різних соціальних груп, різного сімейного стану, що живуть з діагнозом "рак". Зберегти життя та подовжити його можна тільки шляхом ранньої діагностики та виявлення хвороби вчасно. Лікування на пізніх стадіях дуже коштовне. Держава не в змозі надати соціальну допомогу дорослим онкохворим. Навіть профілактичні заходи щодо попередження цього захворювання в нашій країні малодієві. А тим, кому довелося стикнутися з конкретним діагнозом, залишається сподіватися лише на допомогу друзів, волонтерів й об’єднань самих громадян, що вимушені самостійно протистояти недузі та виборювати собі життя. І жити наперекір "національним особливостям" державної медицини, бюрократичним перепонам та упередженому ставленню широкого загалу», – зазначають організатори проекту.

03.11.2017