Україна та ОАЕ домовилися про безвізовий режим.

 

Україна та Об’єднані Арабські Емірати підписали міжурядовий меморандум взаєморозуміння про взаємне скасування візових вимог.

 

Про це повідомила прес-служба Президента України за підсумками переговорів Петра Порошенка та прем'єр-міністра ОАЕ, правителя Емірату Дубай шейха Мухаммеда бін Рашида Аль Мактума.

 

"У мене є приємна новина для багатьох українців, які збираються відвідати ОАЕ. Сьогодні підписаний документ про скасування віз для українців", – повідомив голова держави.

 

Він нагадав, що минулого року 112 тисяч українців відвідали Емірати й були змушені стояти в чергах для отримання віз.

 

Президент висловив сподівання, що вже в грудні, після обміну нотами, угода почне діяти, "й українці зможуть вільно подорожувати у ще одну надзвичайно важливу і привабливу для нас країну".

 

"Цінність українського паспорта продовжує зростати", – похвалився Порошенко.

 

Напередодні Президент України також порушив питання про послаблення візового режиму під час візиту до Саудівської Аравії. Сторони домовилися знизити розмір плати за візи.

 

"З подивом дізнався, що візи до Саудівської Аравії є найдорожчими серед усіх країн світу для українців і, відповідно, візи до України – найдорожчими для саудитів", – констатував Порошенко.

 

02.11.2017