Порошенко запросив саудійців вкладатися в сільське господарство України.

 

Президент України Петро Порошенко запросив Саудівську Аравію до інвестицій в українське сільське господарство.

 

Про це він сказав на зустрічах із саудійськими політиками та бізнесменами під час свого візиту в Ер-Ріяд, інформує прес-служба АП.

 

"Це найбільш цікавий для інвесторів напрям інвестицій в Україну", – прокоментував Петро Порошенко.

 

Під час візиту українська та саудівська сторони підписали міжурядовий меморандум про інвестиційне співробітництво у сфері сільського господарства. Меморандумом визначаються конкретні напрями двостороннього інвестиційного співробітництва у сільськогосподарській галузі та механізми заохочення інвестицій у сільське господарство шляхом обміну інформацією про інвестиційне середовище у цій галузі, включаючи аграрну політику, правила та регулюючі нормативні акти з питань залучення інвестицій, податкового регулювання, потенційних інвесторів із зазначенням їхніх потреб, а також наявність інвестиційних компаній, які мають намір проводити діяльність у галузі сільського господарства та діючі програми підтримки інвестицій.

 

Петро Порошенко повідомив, що сторони досягнули домовленостей про те, що саудівські компанії, котрі вже зараз мають позитивний досвід роботи в Україні, можуть збільшити вдвічі обсяг інвестицій. "Крім того, інвестувати в портову інфраструктуру, брати участь у приватизації, яку, я сподіваюсь, вдасться запустити після прийняття Верховною Радою закону щодо спрощення процедури приватизації і забезпечення її прозорості", – зазначив Порошенко.

 

У Саудівській Аравії голова держави, зокрема, зустрівся з королем Салманом бін Абдулазізом Аль Саудом і керуючим директором Публічного інвестиційного фонду королівства Ясіром бін Османом Ар-Румаяном. "Ми вітаємо участь саудівського капіталу державної і приватної форми в реалізації привабливих взаємовигідних проектів на території України, зокрема у таких сферах, як літакобудування, сільське господарство, суднобудування, оборонна промисловість, енергетика, туристично-рекреаційна інфраструктура, а також у процесі приватизації в нашій країні", – зазначив Порошенко у розмові з керівником фонду інвестицій.

 

02.11.2017