Міністр оборони Великої Британії подав до демісії.

Причиною такого кроку Майкла Феллона стали закиди на його адресу в буцімто «неналежній сексуальній поведінці». 

 

 

«Останнім часом з'явилася низка звинувачень, в тому числі й щодо моєї поведінки в минулому. Багато з цих звинувачень – неправда, але я визнаю, що в минулому поводився неналежним для Збройних сил, які я маю честь репрезентувати, чином. Я зробив висновки і тому подаю у відставку. Служити міністром оборони останні 3,5 року було для мене привілеєм, я захоплююся професіоналізмом, хоробрістю й роботою тих чоловіків і жінок, котрі стежать за нашою безпекою», – йдеться в заяві Майкла Феллона (Michael Fallon) на ім'я прем'єр-міністерки Терези Мей (Theresa May), цитує радіо ВВС.

 

 Інцидент, який ліг в основу закидів проти керівника британського військового відомства, трапився ще півтора десятка років тому. Феллон тоді ще не був міністром, а очолював один з комітетів парламенту Об’єднаного Королівства.

 

Нещодавно радіоведуча, а в минулому політичний оглядач газети Sunday Express Джулія Гартлі-Брюер (Julia Hartley-Brewer), не називаючи імен, розповіла про випадок, який трапився з нею багато років тому. Після неодноразових спроб чоловіка на вечірці після конференції Консервативної партії покласти їй руку на коліно жінка пригрозила, що вдарить його по обличчю. Особу неназваного чоловіка дуже швидко розкрив таблоїд Sun: ним виявився Майкл Феллон.

 

Після того, як звинувачення стали широко відомі, Феллон визнав, що одного разу дозволив собі таку непристойність щодо журналістки Гартлі-Брюер. Водночас він зазначив, що вже давно перепросив пані за цей вчинок.

 

Загалом же урядова Консервативна партія опинилася в центрі велетенського секс-скандалу. Групі парламентських журналістів вдалося зібрати список з приблизно сорока членів партії, включно з чинними членами кабінету Терези Мей, на адресу яких за останні п'ять років надходили скарги на сексуальні домагання. Серед обвинувачених є і кілька парламентарів від Лейбористської партії, котрі приставали до молодих жінок, які працюють у Вестмінстері. 

02.11.2017