Каськів: Я здався українським правоохоронцям добровільно.

 

Колишній керівник Державної аґенції з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів заявив про те, що він погодився на екстрадицію добровільно, а інкриміновані йому правоохоронцями збитки вирішив сплатити ще до рішення суду.

 

Про це Каськів написав на своїй сторінці у Facebook.

 

"Я дійсно добровільно повернувся в Україну. Моя позиція проста – буду доводити свою правоту у суді", – заявив екс-керівник Нацпроектів.

 

"Ще 18 вересня я звернувся до Республіки Панама з проханням надати згоду добровільно приїхати в Україну. 27 жовтня Верховний суд Панами задовольнив моє прохання, зафіксувавши невідкличні міжнародні гарантії України не висувати додаткових звинувачень", – поінформував Каськів.

 

Колишній чиновник стверджує, що він вирішив відшкодувати державі збитки "незалежно від кінцевого рішення суду", а також добровільно сплатив вартість перельоту в Україну.

 

У середу Печерський суд Києва обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді грошової застави. Суд зважив на те, що екс-керівник Нацпроектів сплатив компенсацію до бюджету, а також має на утриманні п'ятьох неповнолітніх дітей. 

 

Вранці генеральний прокурор Юрій Луценко, публікуючи знимку Каськіва зі слідчих дій, поінформував, що сума завданих державі збитків становить 7,5 млн грн.

 

Зі слів журналіста-розслідувача Дмитра Гнапа, 7,5 млн грн – це дрібна частка у порівнянні з тим, які кошти розкрадали через Нацпроекти.

 

"Ми зробили кілька розслідувань по Каськіву. Підрахували, що він вкрав не менше 400 мільйонів гривень (50 мільйонів дол. за курсом на момент крадіжок). Відтак маємо: 50 млн дол. – 270 тис. дол. = 49 млн 730 тис. дол. чистого прибутку", – написав Гнап на своїй сторінці у Facebook.

 

У відповідь на закид Гнапа генеральний прокурор Юрій Луценко зауважив, що на Каськіва відкрито декілька справ, і "решту епізодів розслідує НАБУ". 

 

01.11.2017