Суд постановив звільнити Владислава Каськіва під заставу.

 

Печерський суд Києва постановив присудити колишньому керівникові Державної аґенції з інвестицій та управління національними проектами Владиславові Каськіву арешт з альтернативою грошової застави.

 

Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

 

З її слів, під час судового засідання адвокати Каськіва надали суду довідку про повне відшкодування підсудним завданих державі збитків.

 

Окрім того, при визначенні запобіжного заходу суд врахував те, що Каськів виховує п'ятьох неповнолітніх дітей.

 

Суд зобов’язав Каськіва здати всі наявні закордонні паспорти, а також з’являтися за першою вимогою до слідчого та повідомляти про своє місцеперебування.

 

Вночі на 1 листопада Владислава Каськіва екстрадували із Панами до України. Як повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, екс-керівника Нацпроектів підозрюють у заволодінні 2012 року в змові з іншими особами коштами державного бюджету на 7,5 млн грн.

 

Владислава Каськіва затримали у Панамі в серпні 2016 року. Панамський суд присудив екс-керівникові Нацпроектів запобіжний захід – арешт з можливістю внесення застави. Згодом Каськів передав правоохоронним органам фінансову поруку розміром у $600 тис. і дотепер перебував на волі. У березні 2017 року Панама відмовила Каськіву в наданні політичного притулку.

 

01.11.2017