СБУ затримала жінку, підозрювану у вбивстві полковника контррозвідки.

 

У вівторок в Одесі затримали особу, підозрювану в закладанні вибухівки під автомобіль загиблого в березні в Маріуполі полковника контррозвідки СБУ Олександра Хараберюша.

 

Про це повідомив під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак, інформує аґенція УНІАН.

 

"Слідством та оперативними співробітниками СБУ був проведений великий обсяг роботи, у результаті якого особу, яка нами сьогодні обґрунтовано підозрюється у вчиненні цього терористичного акту, було виведено на контрольовану нами територію. Її сьогодні затримано у місті Одеса. В Одесу вона прибула для того, щоб отримати біометричний паспорт", – повідомив він.

 

Грицак також зазначив, що СБУ може без шкоди для подальшого розслідування розголосити ім’я цієї особи – йдеться про Прасолову Юлію Володимирівну, 13 липня 1988 року народження, мешканку Донецька. Згідно з попередніми даними, за виконання замаху жінка отримала 15 тисяч доларів.

 

"Ми не просто затримали людину, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні цього терористичного акту. Ми знаємо значно більше, ніж зараз можемо сказати. Я скажу лише те, що ця людина входила до так званого Центру спеціальних операцій, який діє під егідою «МГБ ДНР». Хочу сказати, що цей центр очолює Євдокимов Василь Вікторович, який народився 8 лютого 1973 року. Позивний символічний – «Ленін». Центр координується і фінансується спецслужбами РФ, і у нас є обґрунтовані підстави так говорити сьогодні", – поінформував Грицак.

 

31 березня у центральному житловому кварталі Маріуполя невідомі підірвали автомобіль, в якому перебував полковник Хараберюш. Від отриманих травм та опіків працівник спецслужби помер в автомобілі швидкої допомоги. Прокуратура відкрила кримінальну справу за статтею "теракт".  

 

31.10.2017