НАБУ офіційно підтвердило затримання Авакова-молодшого.

 

Національне антикорупційне бюро України підтвердило інформацію про затримання сина міністра внутрішніх справ у справі про визискування державних коштів під час закупівлі наплічників для МВС через структури, нібито підконтрольні сім'ї Авакових.

 

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці НАБУ.

 

"31 жовтня 2017 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у розтраті понад 14 млн грн затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу", – поінформували у прес-службі НАБУ.

 

Згідно з версією слідства, у 2015 році трійка перелічених осіб була причетна до закупівлі коштом Міністерства внутрішніх справ України наплічників за ціною, котра була суттєво вищою за середньоринкову.

 

"За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно та, до того ж, не відповідав вимогам, встановленим МВС України, внаслідок чого державі було завдано збитків у розмірі понад 14 млн грн", – поінформували в НАБУ.

 

Правопорушення кваліфікують за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем").

 

Нагадаємо, у вівторок з'явилася інформація про проведення обшуків за місцем проживання фігурантів провадження про "наплічники Авакова", зокрема в сина міністра Олександра Авакова та екс-заступника голови МВС Сергія Чоботаря.

 

Як заявляли активісти, у Харкові слідчим детективам можуть завадити підрозділи поліції: до місць обшуку керівництво МВС відрядило посилені загони правоохоронців. "Схоже, детективам буде потрібна допомога... Говорять про блокування кварталу. Наші джерела кажуть, що разом з поліцією ще «Східний корпус» та «Азов»", – поінформував член громадської ради при НАБУ, один із лідерів організації "Автомайдан" Олексій Гриценко. 

 

31.10.2017