НАБУ обшукує сина Авакова.

 

Національне антикорупційне бюро України підтвердило інформацію про проведення обшуків у приміщеннях, пов’заних із сином міністра внутрішніх справ Олександром Аваковим. Він фіґурує у справі про визискування державних коштів під час закупівлі наплічників для МВС через структури, нібито підконтрольні сім'ї Авакових.

 

Про це йдеться в повідомленні на сторінці НАБУ у Facebook.

 

 

"У відповідь на запити ЗМІ повідомляємо, що детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП наразі здійснюють слідчі дії (обшуки) в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати державних коштів при закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ України. Обшуки проводяться за місцем проживання ймовірних фігурантів провадження", – поінформували в Антикорупційному бюро.

 

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підтвердив інформацію про обшуки. "Так, прийшли до сина з обшуками", – цитує Авакова-старшого видання "Українська правда"

 

Як заявив колишній радник міністра внутрішніх справ Ілля Ківа, Олександр Аваков нібито має статус затриманої особи. "Я знаю, що повинні його сина Олександра направити до суду. Його хочуть позбавити свободи, щоб маніпулювати міністром і мати можливість тиску на його рішення. Олександра затримали", – розповів Ківа в інтерв'ю телеканалу "112-Україна"

 

Зі слів активістів, у Харкові слідчим діям можуть завадити підрозділи поліції: до місць обшуку керівництво МВС відрядило посилені загони правоохоронців. "Схоже, детективам буде потрібна допомога... Говорять про блокування кварталу. Наші джерела кажуть, що разом з поліцією ще «Східний корпус» та «Азов»", – написав на своїй сторінці у Facebook член громадської ради при НАБУ, один із лідерів організації "Автомайдан" Олексій Гриценко. 

 

31.10.2017