До 99-ої річниці ЗУНР у місті проведуть квести для молоді та вшанують пам’ять борців за незалежність.

 

У Львові відзначатимуть 99-ту річницю проголошення ЗУНР. З цієї нагоди заплановано низку заходів, інформує прес-служба ЛОДА.

 

Сьогодні, 31 жовтня, у парку «На валах» відкрилася фотовиставка «ЗУНР: у війні та державотворенні».

 

Завтра, 1 листопада, о 9 год. біля входу в ЛОДА та ЛОР відбудеться театралізоване військово-історичне дійство «Проголошення ЗУНР». з 10-ої до 17-ої середмістям Львова ходитимуть патрулі реконструкторів у формі УСС.

 

Об 11 год. заплановане покладання квітів до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі, а потому – громадське віче.

 

Об 11:35 – покладання квітів до могили Президента Національної ради ЗУНР Євгена Петрушевича. Після цього на могилах загиблих під час проведення АТО на полі почесних поховань №76 Личаківського кладовища запалять лампадки і проведуть панахиду за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність України.

 

У середмісті о 13:30 розпочнеться урочистий перехід колони студентської молоді за маршрутом: вул. Університетська – І. Огієнка – Т. Шевченка – Янівське кладовище та покладання квітів до Меморіалу українських січових стрільців. Потім відбудеться віче.

 

У центральній частині міста о 13:40 запланований квест «ЗУНР», його фінал відбудеться о 15:30. Тоді ж презентують мистецьку частину «Стрілецький співаник» на площі біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

 

5 листопада о 12 год. розпочнеться «Марш слави Галицької армії та військ Української Народної Республіки» у супроводі оркестру Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а потому у парку «На валах» відбудеться театралізоване військово-історичне дійство «Бої за столицю – Львів».

 

8 листопада о 13 год. з нагоди 130-річчя від дня народження на Меморіалі УГА Личаківського кладовища вшанують пам’ять Дмитра Вітовського.

 

Того ж дня делегація зі Львівщини візьме участь в урочистих заходах з нагоди 130-річчя від дня народження Дмитра Вітовського у с. Медуха Галицького району Івано-Франківської області.

31.10.2017