Рівень підтримки Дональда Трампа рекордно впав.

 

Щоденний моніторинг Gallup Daily фіксує апробату діяльності Дональда Трампа на рівні 33% при теж рекордних 62% непідтримки. За місяць рівень цієї підтримки впав на 6%.

 

 

Падіння — у 8 відсотків — фіксує також і опубліковане в неділю опитування Wall Street Jour­nal та NBC, причому відбувається воно в секторі, що забезпечив перемогу Трампу: серед партійно незаанґажованих виборців — 7%, серед малоосвічених —  7%, білих — 4%.

 

Такого в історії США ще не було — жоден президент на дев’ятому місяці своєї каденції не мав настільки злих показників.

 

Падіння є результатом як нових офіційних звинувачень, висунутих оточенню Трампа, так і наслідком його ексцентричності та відсутності емпатії.

 

Після урагану в Пуерто-Ріко він замість підтримати в час гуманітарної катастрофи витикав пуерторіканцям їхню бюджетну заборгованість. Звинувачуючи Барака Обаму, що той не дзвонив із співчуттям родині полеглих солдатів, Трамп, як виявилося, сам телефонує дуже рідко, а як задзвонить — то краще би вже не дзвонив: батьків убитого в Нігерії сержанта він заспокоював словами: "Син знав, на що підписується" і т.д.

 

Попри те, в економічних питаннях підтримка Трампа зберігається високою — 42% (vs 37% негативних оцінок).

 

З такою непопулярністю президента підтримку втрачають і Республіканська партія — Конгрес з демократичною, а не республіканською більшістю преферує вже на 7% більше американців. А наступного року в США відбудуться вибори до Конгресу.

 

31.10.2017