Сотні тисяч прихильників соборності влаштували дефіляду Барселоні.

 

Напередодні уряд Іспанії розпустив каталонську адміністрацію і призначив намісника з центру.

 

 

У Барселоні в неділю, 29 жовтня, відбулася демонстрація прихильників єдності Іспанії. Поліція повідомляє про триста тисяч учасників, а організатори вважають, що на вулиці вдалося вивести понад мільйон осіб. Марш пройшов під гаслом: «Каталонія – це ми всі».

 

Учасники акції маршували вулицями міста з прапорами Іспанії і Європейської Унії. У багатьох в руках були повітряні кулі із зображенням прапора Каталонії в формі серця. Учасники дефіляди закликали владу країни відправити до цюпи відстороненого від влади голову Женералітету Каталонії Карлеса Пучдемона – повідомило видання El Mundo

 

Нагадаємо, що на надзвичайному засіданні в п'ятницю, 27 жовтня, уряд Іспанії ухвалив рішення про розпуск реґіональної адміністрації та парламенту Каталонії. Виконання обов'язків голови Каталонії покладено на заступницю прем’єр-міністра Маріано Рахоя – Сораю Саенс де Сантамарію (Soraya Sáenz de Santamaría). Обов'язки регіональних міністрів виконуватимуть керівники відповідних міністерств Іспанії. Окрім того, позачергові вибори до місцевого парламенту вирішено провести 21 грудня поточного року.

 

Кількома годинами раніше 27 жовтня парламент в Барселоні оголосив про процес створення незалежної держави. Каталонські депутати ухвалили резолюцію про заснування «Каталонської республіки як незалежної і суверенної держави». Це рішення радісно сприйняли десятки тисяч каталонців, котрі в той момент мітингували під будівлею місцевого парламенту.

29.10.2017