Хуг: Ескалація на лінії розмежування неминуча.

 

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг попередив про неминучість ескалації конфлікту на Донбасі.

 

Про це він сказав на брифінгу в п'ятницю, повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Сторони не відвели сили та засоби, ми бачимо їх близесенько вздовж усієї лінії зіткнення. Це призводить не лише до порушень режиму припинення вогню (а минулого тижня ми зафіксували 3286 таких порушень), а й неминуче призведе до збільшення кількості порушень у майбутньому. Як підтверджує досвід і як говорять наші застереження в кожному разі – ескалація неминуча", – констатував Хуг.

 

Зі слів представника ОБСЄ, СММ за тиждень зафіксувала 86 порушень режиму відведення сил і засобів від лінії розмежування на Донбасі: 32 порушення – на контрольованих державою територіях, 54 порушення – на окупованих територіях. Частину з порушень виявили на територіях, визначених як демілітаризовані. "Ми навіть бачили нещодавно закладені міни на ділянці розведення сил і засобів у районі Золотого, приблизно за 120 м від блокпоста т. з. ЛНР", – розповів Хуг.

 

"СММ не шукає винних. 505 спостерігачів повідомляють факти. Факти очевидні – сторони не відвели озброєння, не здійснили розмінування", – водночас додав заступник голови місії.

 

27.10.2017