Погода на вихідні погіршиться: прогнозують заморозки та налипання мокрого снігу.

 

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, упродовж найближчих днів – 29-31 жовтня – внаслідок впливу активного циклону на Львівщині очікують складних погодніх умов, інформує прес-служба ЛОДА.

 

На всій території області – посилення швидкості західного та північно-західного вітру до 17-22 м/с вдень 29 жовтня, на добу 30 жовтня – до 25-30 м/с.

 

29 жовтня очікують дощів з переходом в мокрий сніг, вдень сильні опади; 30 жовтня часом мокрий сніг та сніг, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, хуртовини.

 

Температура повітря 30 жовтня впродовж доби становитиме від 3 морозу до 2 тепла; 31 жовтня вночі – 1-6  морозу, вдень – від 2 морозу до 3  тепла.

 

На дорогах ожеледиця. Утворення нестійкого снігового покриву.

 

За таких умов традиційно зростає кількість подій, пов’язаних із переохолодженням та обмороженням.

 

Департамент з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації звертається до мешканців області з проханням обмежити перебування на вулиці та пересування, особливо поза межами населених пунктів у сільській місцевості; за можливості відмовитись від виїздів на власному автомобілі, а при необхідності користуватись громадським транспортом; відмовитись на цей період від прогулянок, особливо в нічний час, полювання, риболовлі, туристичних походів; невідкладно підготувати особистий приватний автотранспорт до використання у складних погодних умовах (насамперед – замінити літню гуму на зимову).

27.10.2017