ФСБ заявила про стрілянину на кордоні з Україною.

 

Державна прикордонна служба України наразі не має підтвердження інформації ФСБ РФ про перестрілку, влаштовану українцем при спробі незаконного перетину кордону з Росією.

 

Про це в коментарі УНІАН заявив помічник голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар ДПСУ Олег Слободян.

 

"Ми бачили цю інформацію. Ми її перевіряємо, поки що жодних даних, які б свідчили про те, що ця інформація правдива, у нас немає. Відповідно, від російської сторони поки що ми також не отримували якихось підтверджень цієї інформації", – заявив він, коментуючи заяву ФСБ Росії.

 

При цім Слободян припускає: якщо перестрілка на кордоні й відбулася, то хіба в ОРДЛО. "Якщо ця подія дійсно відбулася, то вона відбулася саме там", – додав Слободян.

 

Раніше в ФСБ Росії заявили про поранення і затримання громадянина України під час спроби незаконно перетнути кордон у Курській області РФ.

 

"Співробітники прикордонного управління ФСБ Росії по Курській області затримали 31-річного громадянина України, який незаконно перетнув державний кордон з України до Російської Федерації. Під час затримання намагався відстрілюватися і спробував сховатися на території України. В ході перестрілки, що зав'язалася, отримав вогнепальні поранення середнього ступеня тяжкості", – йшлося у повідомленні.

 

У ФСБ заявили, що арсенал "порушника" налічував два пістолети і п'ять ручних гранат. У чоловіка буцімто виявили 50 набоїв калібру 5,45 мм і 26 ампул з рідкою речовиною сірого кольору (ймовірно, ртуть).

 

23.10.2017