Прикордонний пункт пропуску Нижанковичі-Мальговичі спробують відкрити раніше від запланованого.

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій  з маршалком Сейму Республіки Польщі Мареком Кухцінським, віце-прем'єр-міністром України Володимиром Кістіоном та головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою оглянули місце, де буде збудовано прикордонний пункт пропуску «Мальговичі-Нижанковичі», та ознайомились з його інфраструктурою, інформує прес-служба ЛОДА.

 

Також делегація відвідала пункт пропуску «Корчова-Краковець» та піший перехід в ПП «Медика-Шегині».

 

Андрій Парубій зазначив, що спільно з польською стороною складено певну систему прерогатив – які з переходів «стимулюватимуть в першу чергу».

 

Перехід у Мальговичі буде одним з таких, тож його будівництво пришвидшать: наразі облаштувати цей перехід планують до 2020 року. На будівництво цього пункту пропуску у бюджеті на наступний рік польське керівництво заклало 100 млн злотих (понад 700 млн грн).

 

«Ми домовилися докласти сил, аби цей перехід міг якомога скоріше запрацювати. Також ми домовилися, що наступним кроком в нашій співпраці будуть інші пункти, зокрема на Закарпатті, на Львівщині та на Волині», – сказав Андрій Парубій.

 

Він повідомив, що планують відкрити пункти пропуску Боберка-Смольник та Лопушанка-Міхновець на Львівщині, Адамчуки-Збережа на Волині та Лубня-Волосате на Закарпатті.

 

Сьогодні на кордоні України з Республікою Польща функціонують 8 автомобільних, 1 пішохідний та 7 залізничних пунктів пропуску через державний кордон, зокрема 6 на території Волинської області, 10 на території Львівської області.

23.10.2017