Чоловік вчинив спробу самоспалення в центрі польської столиці.

Самогубець-невдаха залишив записку, де звинувачував у своїй смерті чинну польську владу.

 

 

Інцидент стався близько 16:30 (за варшавським часом) на паркінгу перед Палацом культури й науки. Як повідомляють свідки, старший чоловік облив себе легкозаймистою рідиною, а потім підпалив.

 

На місце зразу ж було викликано пожежників і швидку допомогу. Ще до їхнього приїзду полум’я з чоловіка збили свідки події, використавши автомобільні вогнегасники. Тож пожежники, які прибули першими на місце, надали чоловікові першу допомогу, а потім передали його команді "швидкої" – повідомило Polskie Radio. Чоловіка з важкими опіками було зразу ж шпиталізовано. «Він був непритомний, але живий», – повідомили свідки.

 

Поліція тим часом з’ясовує мотиви його вчинку. Багато деталей вказує на те, що самоспалення мало стати політичною акцією, хоча поліція поки що цього не підтверджує. «Будемо розглядати й таку версію. Наразі ще  треба встановити особу потерпілого і його життєву ситуацію», – зазначила речниця варшавської поліції Маґдалена Бєняк (Magdalena Bieniak).

 

Про те, що це могла бути політична акція, свідчить той факт, що чоловік написав прощального листа. Журналістам вдалося встановити його зміст: «Я хотів би, щоб голова ПіС, а також ціла ПіС-івська номенклатура взяла до відома, що моя смерть безпосередньо на їхньому сумлінні, а моя кров на їхніх руках. Своєю заявою я звертаюся до всіх поляків і полячок, тих, котрі визначають, хто керуватиме Польщею, аби вони запротестували проти того, що робить чинна влада, проти чого я протестую».

19.10.2017